Life is good!


Förlåt om jag tjatar om vädret igen.. men jag måste... ;)

Sitter på kontoret med fönstret vidöppet, solen strålar in och det är 19 grader varmt ute. Helt otroligt! Jag gick till och med utan jacka till jobbet idag. Efter en så lång och kall vinter känns det som att man äntligen vaknar till liv igen..life is good! :)

Igår satt jag och Sanna på en uteservering vid vattnet och drack rosé hela kvällen och dagen innan var det glasspremiär ute i solen! Underbart!

Hoppas att våren har kommit till Sverige också!


Våren är äntligen här!!!




Krokusar!

Våren är äntligen här och jag har verkligen haft en underbar helg här i Hamburg! Främst har jag passat på att njuta av det fina vårväder! Men först inleddes helgen med lite festligheter…  I fredags var jag på en fest tillsammans med mina flat- mates, Ole och Wieby,  och hamnade sedan på en cool reggae club.. och dansade hela natten lång. Riktigt kul! Mådde mindre bra dan efter tyvärr! ;) Men Ole och hans kompisar tog väl hand om mig.. De handlade mat, lagade en fin middag och bjöd på drinkar. Riktigt trevligt! Inte varje dag tre killar passar upp en.. ;)

Idag inleddes dagen med en 1 timmes joggingtur i det fina vårvädret med Ole som höll på att ta livet av mig.. eftersom jag inte är riktigt så vältränad som han… men jag höll ett bra tempo tycker jag och jag överlevde..;) När vi kom hem fixade Ole fruktshakes och så satt vi i solen och njöt. Sen blev det en långpromenad runt Alster som är en stor sjö mitt i Hamburg! Underbart! Folk gick runt utan jackor, hade picknick på gräsmattan, njöt av en kaffe i solen. Helt enkelt amazing! Njut av bilderna nedan som är tagna idag!

Vi avslutade kvällen med att se ”Gudfadern 3”..  mycket bra! Nu har jag äntligen sett alla Gudfadern filmerna som för övrigt heter  ”Der Pate” på tyska! Hade ju ingen aning om vad Ole och Wieby snackade om när de frågade mig om vi skulle se Der Pate..haha…efter mycket övertalning slapp jag alla fall se filmerna dubbad till tyska.. jag tjatade till mig att vi skulle ha tyska subtitels istället..hehe.. tyskar och deras dubbade filmer.. :)

För övrigt har jag blivit brunett igen! And I like it! :)

Hoppas ni har fått lite vår i Sverige också! Tschüss!!!


  
Alster!

 
Lagom stora (och dyra) hus med utsikt mot Alster!

  
Mysiga uteserveringar och påskdekorationer! Jag säger bara STARBUCKS! <3


Middag med boysen!


Brunett igen!




 


Då har man sjungit för en grevinna..check... :)


Nu är jag tillbaka i Hamburg  igen efter en hektisk men super kul vecka i Berlin. Jag kunde aldrig föreställa att ITB mässan verkligen var SÅÅÅ enormt stor. Nog för att jag visste att det var världens största turism- och resemässa men det var först på plats jag insåg att allt som Ninnan hade försökt förklara i förhand verkligen var sant. Med 22 hallar hade Ninnan rätt i att man skulle gå vilse ett antal gånger när man skulle hämta något eller någon i en annan hall. Det tog exempelvis 30 min att gå till utställarservicehallen och 30 min tillbaka…Haha..kul att det är praktikantens jobb att springa dit om någonting strulade..Jag fick alla fall ganska mycket motion! Samtidigt var det kul att man kunde gå 10  min och hamna i Afrika, 10 min längre bort var man i USA och efter 20 min hamnade man i Asien. Ganska coolt! Jag fick se mycket på några dagar!

Annars var mässan jätte bra, alla nordiska länder befann sig i samma hall och vi hade en super fin gemensam monter. Jag träffade mycket intressant folk från hela resebranschen och det blev mycket mingel, skumpa och middagar på kvällarna. Riktigt trevligt!



Jag utanför mässan!


Die Nordische Länder!


Vår fina monter och våra utställare!


Veckans höjdpunkt var när jag och Ninnan tillsammans med två andra kollegor sjöng ”jag må hon leva” för grevinnan Bettina Bernadotte som var på ITB en av dagarna och höll en presskonferens.  För er som inte vet vem grevinnan Bernadotte är så är det kronprinsessan Victorias (och de andra kungabarnens) kusin som bor här i Tyskland och är grevinna på ön Mainau vid Bodensee. Mitt under presskonferensen knallade vi upp på scenen och som en överraskning sjöng vi för grevinnan på svenska. Kamerorna blixtrade för fullt och med mikrofoner sjöng vi så bra vi kunde! J Grevinnan blev verkligen rörd och glad och efteråt bjöd hon oss på vin och mat. Hon var verkligen jätte trevlig och stod och pratade med oss länge. På slutet gav hon oss sitt visitkort och bjöd in oss till Mainau och en privat rundtur på slottet. Jag ska lätt ringa henne när våren är här och säga ”Tjenna grevinnan..kommer du ihåg mig? Jag sjöng för dig på din födelsedag. Har du tid att ta med mig på en runda på slottet eller?” Undrar vad hon skulle säga?!



Här ska vi precis börja sjunga för grevinnan!



Här är vi tillsammans med grevinnan i mitten (med beige kostym) och de andra som var med på presskonferensen.

Nedan kommer några mer bilder från mässan. Även Astrid Lindgrens Värld var på vår plats och hade 4 föreställningar om dan på vår monter. Gissa om det drog folk! Och gissa om man gick och nynna på ”här kommer pippi långstrump..” under hela dagarna.. ;)

So long! Bis bald!



Här showar Astrid Lindgrens Värld för fullt!


Malin & Ninnan på Culture Lounge, där vi hängde ofta eftersom vi fick gratis soppa, kaffe, kaka och champagne varje dag!


Här fick vi god mat efter att vi sjungit för grevinnan!


Jag hade t.o.m en "walk in closet" på mitt fina hotellrum!

 
Andreas och Ninnan utanför "vår" hall!


Ich bin ein Berliner..


Då var det dags att packa väskan och dra till Berlin och världens störta rese-och turism mässa, ITB! Imorgon bitti bär det av och vi kommer att stanna där till på söndag kväll. Det blir en fullspäckad vecka med marknadsföring av Sverige, möten med diverse partners,broshyrdistribution, utställarmiddagar, mingel, fester och mycket mer. Det ska bli super kul! Ungefär 25 företag från svenska rese-och turismbranschen kommer att vara med på mässan som utställare och jag kommer ta alla chanser jag får till att knyta lite kontakter inför framtiden! ;)

På torsdag ska vi åka till "Tropical Island - Europe's Largest Tropical Holiday World" som ligger 60 km utanför Berlin. Vi har blivit bjudna dit på middag och fest av NovaSol, en av VisitSwedens sammarbetspartners som hyr ut bungalows i denna tropiska innomhus- värld. Ska bli skönt med lite värme! :) Titta på länken nedan, verkar ganska hätfigt faktisk!



http://www.tropical-islands.de/en/

Nä nu måste jag packa ner mina skjortor och kavajer..Måste ju se proper ut när man ska representera Sverige! :) Vi ska bo på ett 4 stjärningt hotell hela veckan. Ska verkligen bli härligt att njuta av hotellfrukost varje morgon och av wellnessavdelningen på kvällarna! Här kommer lite bilder från hotellet. Mer bilder och uppdateringar kommer nästa vecka när jag är tillbaka i Hamburg!

Guten Nacht! Bis nächste Woche!



 



     Villa Kastania, Berlin


RSS 2.0